Често Задавани Въпроси

Гориво

Какво гориво да използвам?

Всички 4-тактови двигатели за мотоблокове, храсторези и скарификатори Pubert работят с безоловен бензин. Препоръчително е да използвате безоловен бензин 95, който трябва да се съхранява далеч от източници на топлина, в подходящи туби, за по-малко от 3 седмици.

След продължителен период на неизползване на машината, надхвърлящ 30 дни, трябва да източите резервоара и системата за захранване.

За да предотвратите влошаването на горивото, препоръчваме да добавите стабилизатор или консервант за гориво.

Може ли да се използва биоетанол, известен като Е85?

Не. Съгласно информацията, предоставена от нашите доставчици на двигатели, горивото с 85% етанол (наречен Е85) не е подходящо за двигателите използвани от машините на Pubert.

 

Може ли да се използва бензин 95 E10?

Да, ако делът на спирт не надвишава максималните 10%.

 

Прикачен инвентар, консумативи и резервни части

Къде мога да намеря прикачен инвентар, консумативи и резервни части за машината ми?

agroLogo предоставя прикачен инвентар, консумативи и резервни части за машините Pubert на дистрибуторите.

Ако Вашият редовен дистрибутор не разполага с частите от които се нуждаете, можете да се свържете директно с нас (вижте “Къде мога да закупя продукт Pubert?”).

Kазаха ми, че някои резервни части вече са изчерпани?

Наличността на обикновените резервни части е гарантирана за 10 години след спирането на производството на последното поколение. Някои части са на разположение по-дълго, в зависимост от запасите.

Къде мога да намеря резервни части за двигателя на машината ми?

Резервните части за двигатели са в наличност в оторизираните сервизи на всяка марка.

Името и адресите на дистрибуторите ще намерите на сайтовете на съответните производители:

За резервни части за двигатели Pubert се свържете директно с нас (вижте “Къде мога да закупя продукт Pubert?”).

 

Разни

Купих си машина която беше магазинен експонат. Магазинът не разполагаше с указания за употреба. Къде мога да ги намеря?

Важно и необходимо е указанията за употреба да бъдат прочетени преди употребата на машината.

Ако дистрибуторът ок който сте закупили машината не разполага със съответният документ, можте да се свържете директно с нас (вижте “Къде мога да закупя продукт tt?”). (hyperlink)

Защо цените на продуктите Pubert не са посочени на сайта ви?

Имаме готовност да ви информираме за препоръчителната цена на конкретни продукти, която предлагаме на нашите дистрибутори. Въпреки това те са свободни да определят цените си и да ви правят своевременни промоции.

Къде се произвеждат машините на Pubert?

Mашините на Pubert са произведени във Франция, град Шантоне (Chantonnay), окръг Вандея (Vendée):

Какво трябва да предприема, преди да задействам машината?

Налейте и проверете нивото на машинното масло, съблюдавайте доброто му качество (виж ръководството за употреба приложено към всяка машина).

При мотофрезите и мотоблоковете оборудвани с предавателна кутия, проверете нивото на маслото на трансмисията (ЕР 80/90).

Заредете резервоара с безоловен бензин 95 и евентуално с добавка за гориво (вижте “Какво гориво да използвам?”). (hyperlink)

Следвайте процедурата за пускане на уреда, указана в приложеното ръководство.

Каква е разликата между мотофреза и мотоблок?

Мотофрезата е самоходна машина, със или без носещо предно или задно колело, което се задвижва от работните си органи (фрези).

Мотокултиваторът е самоходна машина със земеделски колела. Работата се извършва с различен инвентар прикачен в задната част на ходовия механизъм.

Каква е продължителността на живот на акумулатора на мотофрезата Tillence?

Продължителност на живот: приблизително 100 до 200 работни цикъла или 3 години. Зависи изключително от условията на съхранение и спазването на предписанията за работа и престой. Презареждйте я след всяка употреба. Никога не съхранявайте батерията изтощена. При всички случаи ще се наложи да презареждате, ако времето за съхранение надвишава 6 месеца. Когато машината не се ползва, зареждайте батерията на всеки 2 месеца или най-добре оставете батерията включена в зарядното устройство, което автоматично ще премине на „ плаващо обслужване” и ще подава само необходимия минимум заряд, за да поддържа батерията в състояние на оптимален заряд.Условия за съхранение: минимум 15˚С/максимум 40˚С – на сухо и чисто място.

Максималното време за съхранение (от гледна точка на складовете и дилърите): да не надвишава 12 месеца – като същевременно зареждате батерията на интервали от 6 месеца максимум.

Амбалажният кашон на продукта е с фабричен отвор, който дава възможност за лесен достъп до зарядното устройство и прилежащия кабел – не се налага да разопаковате продукта.